De export heeft een eigen nummer in ons systeem.
U kunt ook de omschrijving van de export van naam wijzigen in het veld “Omschrijvingen” en vervolgens op de knop bovenaan klikken.
Voorbeeld:
Datums:
U kunt de start- en stopdatum van de export in dit veld ingeven. De stopdatum is in bovenstaande voorbeeld screenshot vanaf 2014-01-01 tot en met 2014-01-31.
U heeft de volgende keuzes bij de dropdownlist voor de start- en stopdatum methode:
Wanneer “Expliciete datum” wordt gekozen, kan er een datum van – tot worden geselecteerd voor export.
Bij de selectie van datum kunnen we ook een offset bepalen ten opzichte van de aangegeven datum. “Relatieve offset” betekent dat we vanaf een bepaalde datum testen in verhouding tot de aangeduide tijdspanne.
U kunt de periode van export bijvoorbeeld bepalen door middel van een vaste instelling ten opzicht van de huidige dag, week, maand, trimester, semester, of jaar.
Voorbeeld:
de relatieve offset t.o.v. de huidige maand met waarde “0”, met andere woorden zal de export de huidige maand als resultaat geven.
Vult u hier, bij zowel start en einde, “-1” in, dan zult u de vorige maand als resultaat krijgen.
“-6” bijvoorbeeld geeft dan een rapport van 6 maanden in het verleden.
Wanneer u een afsluitdatum selecteert, stelt u een controle in op correcties die men voor deze datum nog probeert uit te voeren in de kalender.
Bovenstaande voorbeeld screenshot wijst erop dat de werknemer of het diensthoofd geen correcties meer kan inbrengen of wijzigen voorafgaand aan datum 2014-04-14. Moet er toch nog iets gecorrigeerd worden in de kalender van de werknemer, dan dient hij de personeelsdienst hiervan op de hoogte te brengen.
Na akkoord kunt u dan onder de rol van personeelsdienst de gevraagde correcties rechtstreeks ingeven in de kalender van de werknemer.
Voorbeeld:
De velden “Exportbestand” en “Logbestand” moeten expliciet ingevuld worden.
Het exportbestand moet een bestandsnaam in formaat ‘naam.txt’ hebben en het logbestand een bestandsnaam in formaat ‘naam.log’.
Deze bestanden komen na export in de filestore terecht. U kunt deze bestanden opvragen door te klikken op het mapicoontje dat achter de benaming vermeld staat, waarna u een popup te zien krijgt.
Voorbeeld:
Wanneer u dubbelklikt op het bestand krijgt u een popup met vraag of u het bestand wenst te openen of te bewaren.
Er wordt aangevinkt dat het logbestand uniek is voor export.
De afrondingsmode voor uren in honderdsten kan hier ingesteld worden, dit is afhankelijk van de export.
Voorbeeld:
•omlaag: 1.00 -> 1.99 wordt 1
•omhoog: 1.01 -> 1.99 wordt 2
•half-omlaag: 1.00 -> 1.50 wordt 1 en 1.51 -> 1.99 wordt 2
•half-omhoog: 1.00 -> 1.49 wordt 1 en 1.50 -> 1.99 wordt
Men kan een eenvoudige selectie voor u ingeven, bijvoorbeeld een selectie op afdeling; een selectie op enkel de actieve personen, enz.
Verder kan men ook een query ingeven. Vanaf het moment dat de selectie die u wilt laten ingeven complexer wordt, wordt er hier uitgeweken naar de sql query.
Opzoektabellen die voorzien werden voor de export in het menu “Output” – “Export” – “Opzoektabellen”, worden hier geselecteerd.
U kunt een default werkgevernummer of een contractnummer ingeven voor de export en u kunt eventueel de nodige vrije velden selecteren.
Deze opties kunnen vrijblijvend worden ingevuld, afhankelijk van de export.